Wat bieden wij?

Beschermd wonen in de woonvoorziening

Wij bieden zorg, afgestemd op de individuele vraag van de jongere en zijn omgeving. Dit doen wij door zorg aan te bieden in een kleinschalige woonvorm (4-5 jongeren).

Ieder krijgt zijn eigen kamer en een persoonlijke begeleider waar je regelmatig contact mee hebt. Met deze maak je afspraken hoe te werken aan de competenties die nodig zijn om zelfstandig te wonen. Dit leggen we vast in een zorgplan.

 

Wonen met begeleiding in je eigen appartement

In je appartement zijn we dagelijks een aantal uren en maken we individuele afspraken over de begeleiding die jij nodig hebt. Verder bieden we je de mogelijkheid om ook met anderen in contact te komen en zo sociale contacten op te bouwen en te onderhouden. Dit wordt gedaan in samenwerking met het woonhuis. Hier kan je ook indien nodig op terug vallen.

We vinden het huiselijke erg belangrijk, op een ontspannen manier samen dingen doen en elkaar ontmoeten. Vaak is het voor onze cliƫnten moeilijk sociale contacten te leggen en te onderhouden.

Ambulante begeleiding

In je eigen woonomgeving bieden we dus ambulante begeleiding

Samen met de begeleider maak je een zorgplan en hierin staan de afspraken over de zorg en de momenten waarop de begeleider bij je langs komt. Je werkt aan een aantal doelen, vaak niet alles tegelijk, maar daar maak je dus samen afspraken over. Uiteraard is dit afhankelijk van je eigen zorgvraag en kan dit bijgesteld worden als je zorgvraag anders wordt. Ook hele praktische zaken zoals schoonmaken en de administratie op orde houden zijn zaken waar we samen de handen voor uit de mouwen steken.